‘Wilders wilde Turkije dwingen zich op te splitsen’

Door | Politiek

wilders


Wim Kortenoeven, een van de twee Kamerleden die dinsdag uit de PVV stapte, zei dat vanavond in het EO-programma De Vijfde Dag.

Zou Turkije aanspraak blijven maken op het stuk ten westen van de Bosporus, dan zou Nederland Turkije niet meer moeten erkennen, aldus het voorstel.

Het plan was het enige voornemen dat Kortenoeven naar eigen zeggen uit het definitieve verkiezingsprogramma heeft weten te weren. Erg overtuigd over de bezwaren was de partijleider overigens niet. Volgens Kortenoeven reageerde Wilders met de woorden: ‘Meer dan de helft is niet uitvoerbaar, dat is nou politiek’.

Belangrijke post
Ook zei Kortenoeven dat het onzin was dat hij bang was voor een lage plek op de kieslijst van de PVV; de reden die Wilders aanvoerde voor het plotselinge vertrek van Kortenoeven en fractiegenoot Marcial Hernandez. Kortenoeven benadrukte dat hij onlangs was gepromoveerd tot vaste voorzitter van de Kamercommissie voor Integratie en Asiel – ‘een zeer belangrijke post voor de PVV’- en hij liet een e-mail zien die hij onlangs van Wilders had gekregen waarin hij hem vroeg vooral te solliciteren voor de lijst.

Ook beschuldigde fervent aanhanger van Israël Kortenoeven PVV-Kamerlid Dion Graus van antisemitisme. De opmerkingen in juni vorig jaar van Graus in het debat over het ritueel slachten vond Kortenoeven onacceptabel. In het debat zei Graus dat joden dieren stelselmatig ‘ritueel martelen’. Een opmerking die totaal niet door de beugel kan, vindt de oud-PVV’er nu.

Bron: Volkskrant

Wij probeerden de Baklava van Albert Heijn uit

De slimme ondernemers haken in op Islamitische feestdagen:...

Beyaz Show kapt ermee

Het was misschien het meest succesvolle programma van de...

Vrouw van Arda gewond naar het ziekenhuis

Aslıhan Doğan, de vrouw van voetballer Arda Turan, is...

Çağatay Ulusoy en Gizem Karaca veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraf

Een groep artiesten, waaronder de bekende acteurs Çağatay...