Erdogan: Wetsvoorstel HSYK in lijn met eisen EU

Door | Algemeen

“Er waren eisen van de EU betreft het wetsvoorstel. Deze hebben we tijdens de bijeenkomsten van de parlementscommissie voor justitie behandeld en waar nodig aangepast”, vertelt Erdogan.

Met de nieuwe wet worden bepaalde taken van De Hoge Raad van Rechters en Openbare Aanklagers (HSYK) verbonden aan de Ministerie van Justitie. De oppositie is kritisch, omdat de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht in gevaar zou komen. Erdogan verzekert echter dat zij de scheiding van machten respecteren. “De Europese Unie heeft geen standaarden betreft De Hoge Raad van Rechters en Openbare Aanklagers. Het is in elk land verschillend.” aldus Erdogan.

Een journalist beweerde dat Erdogan ‘de regels verandert terwijl de wedstrijd wodt gespeeld’, doelend op de wetswijziging. Erdogan: “Tijdens de 90 minuten kunnen de regels niet veranderd worden, maar wel voordat het nieuwe seizoen begint. Dezelfde vragen werden niet gesteld toen wij de grondwet wijzigden, terwijl wij ook wijzigingen anbrachten aan de Hoge Raad. Het is ons recht als de wetgevende macht om de wetten te wijzigen en fouten te corrigeren. De democratie versterkt zich door hervormingen en het aanbrengen van wijzigingen.”

© Turks.nl

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...

#MeToo in Turkije: Bekende Turkse acteur geboycot door regisseurs en producers

De #MeToo-bekentenissen zijn overgewaaid naar Turkije. De...

Beroemde Turkse acteurs in Amsterdam

De bekende acteurs Aslı Enver, Sarp Akkaya en Güven...

Turkse universiteit organiseert gratis boottour in Nederland

De Turkse Istanbul Aydın Universiteit organiseert op 23...