Meer Armeniërs vluchten naar Turkije

Syrische opstandelingen die de controle over het stadje Kasab hebben overgenomen hebben 18 Armenen veilig overgebracht naar de provincie Hatay in Turkije.
Turks.nl Redactie

Sinds twee weken strijden de opstandelingen in Kasab met het Assad-regime. De stad is niet meer veilig voor inwoners.

“De gevechten vonden vlakbij ons huis plaats. De opstandelingen brachten ons eerst naar een veilig plek in Kasab. Zij behandelden ons goed” vertelt Anehud Arahunyan (67) aan Anadolu Agency.

18 Armenen, waaronder zeven vrouwen, zijn ontvangen door de districtsgouverneur Turan Yilmaz van Yayladagi. “De poorten van ons land staan open voor alle slachtoffers. Nu zijn jullie hier te gast, later brengen wij u naar de plek waar jullie heen willen gaan. 

Enkelen van de vluchtelingen waren gewond. Zij zijn behandeld en voorzien van rolstoelen. De vluchtelingen zijn ondergebracht in een gasthuis.

Eerder deze week vluchtten de zusjes Titizyan naar Turkije. Zij zijn ondergebracht in de stad Samandag, in een wijk waar veel Armenen wonen.

In Kasab wonen meer dan 2.000 Armenen. De stad is niet ver van de Turkse grens. Door de gevechten in de stad zijn meerdere malen verdwaalde granaten op Turks grond neergekomen.

© Turks.nl