Nederland trekt zich terug uit WK in Turkije

Turks.nl Redactie

Turkse media melden dat het Nederlandse team zich heeft teruggetrokken van het WK Snowboarden in Turkije.

Kayseri is een van de vele steden waar het WK Snowboarden dit seizoen wordt gehouden. De wereldbeker snowboarden is een competitie voor snowboarders die sinds het seizoen 1994/1995 door de FIS (Fédération Internationale de Ski) wordt georganiseerd.

Volgens Turkse media heeft de slechte relatie tussen beide landen veel invloed gehad op het besluit om niet mee te doen met het deel van de wereldbeker in Kayseri op 3 maart. Zuid-Korea heeft zich ook afgemeld bij de FIS, met als reden dat het land de winterspelen organiseert.

Als officiële reden gaf Nederland de winterspelen in Zuid-Korea en dat de berg Erciyes in Kayseri moeilijk bereikbaar is.

Relatie Turkije Nederland

Turkije en Nederland onderhouden sinds maart vorig jaar geen diplomatiek contact meer op het hoogste niveau. Er zijn geen ambassadeurs in beide landen. Die positie wordt vertegenwoordigd door Turkse diplomaten in Nederland en vice versa.

Onlangs bestempelde de Tweede Kamer de Armeense kwestie als genocide. De regering ging niet mee in deze opvatting, die blijft spreken van ‘de kwestie van de Armeense genocide’.