Turkije vangt Armeense vluchtelingen uit Syrië op

Armenen die vluchten van de gevechten in het Syrische stadje Kassab worden opgenomen in Turkije.
Turks.nl Redactie

De zusjes Sirpuhi Titizyan (80) en Satenik Titizyan (82) zijn daar twee van. Zij werden door het Vrij Syrisch Leger uit het stadje Kassab gered waar zij ingesloten waren. Zij besloten om te vluchten naar Turkije.

De zusjes Titizyan werden bij de grens opgehaald door de prefect (Kaymakam) van de stad Yayladagi (in grensprovincie Hatay). Zij werden opgenomen in een ziekenhuis voor een gezondheidscontrole. Later werden zij geplaatst in een pension dat zich bevindt in een wijk waar veel Armenen wonen.

“Wij konden het huis niet uit. Wij wisten niet wat er zich buiten afspeelde. Wij doen om de maand boodschappen. Ons eten was op, maar we konden niet naar buiten.” vertelt Sirpuhi. 

“Op een ochtend kwamen zo’n 10 mensen ons huis binnen. We kwamen er achter dat zij opstandelingen zijn. Ze vroegen of we wat nodig hadden en brachten ons eten. Ze behandelden ons goed.”

De zusjes wilden eerst naar Latakia, maar de opstandelingen weigerden dat omdat het er te onveilig is. Daarop werden zij naar Turkije gebracht.

aa picture 20140403 1993476 high 2

© Turks.nl