PVV wil dat Turkse Ulu-moskee afbrandt

AvatarTurks.nl Redactie

Lijsttrekker Henk van Deún van PVV Utrecht heeft maandagavond voor ophef gezorgd door in een radio-uitzending te zeggen dat hij er niet rouwig om zou zijn als de Turkse Ulu-moskee in de Utrechtse wijk Lombok zou afbranden. 

Van Deún was te gast in een uitzending van een lokale radiozender, net als DENK-lijsttrekker Mahmut Süngür en de lijsttrekker van de Piratenpartij. Süngür zei in de inzending te hopen dat de Ulu-moskee een gebouw zal worden waar Utrechters met trots naar kijken, te vergelijken met de Domtoren.

Van Deún was het daar niet mee eens en kwam daarna met een opmerkelijke uitspraak. “Wij hebben liever dat hij afbrandt, bij wijze van spreken. Wij zijn echt tegen moskeeën in dit land. Wij erkennen de islam niet als een godsdienst. Het is een ideologie, net als nazisme.”

Als de presentator van het programma ingrijpt en hem vraagt die opmerking terug te nemen, doet hij dat niet. “Wij zijn tegen moskeeën en vinden dat die allemaal moeten sluiten.” Vervolgens benadrukt hij dat de besluitvorming daarover ligt bij de Tweede Kamer en niet in de lokale politiek. Ook later in de uitzending neemt de lijsttrekker van de PVV zijn woorden niet terug. “Ik heb echt niks tegen moslims, laat dat duidelijk zijn. Maar waar ik niet mee geconfronteerd mee wil worden, is met de gevolgen van de islam, zoals hoofddoekjes”, aldus de lijsttrekker van PVV in Utrecht.

  • -->
    -->